NAJK houdt Boer zoekt Boer-café in Gorinchem

NAJK houdt op donderdag 28 november een Boer zoekt Boer-café in Gorinchem. NAJK-projectleider Marloes van Schaik legt uit wat dit inhoudt.

NAJK+houdt+Boer+zoekt+Boer%2Dcaf%C3%A9+in+Gorinchem
© Eigen foto

Wat is het Boer zoekt Boer-café?

'Het Boer zoekt Boer-café is een evenement dat is bedoeld om potentiële bedrijfsopvolgers en bedrijfsoverdragers op informele manier met elkaar kennis te laten maken. Het gaat hier specifiek om buitenfamiliaire bedrijfsovername. We organiseren speeddates waarbij beide partijen zich kunnen presenteren.

Een agrarisch bedrijf overnemen is ook een stuk emotie

Marloes van Schaik, projectleider NAJK

'Na afloop is er een informele borrel waarbij deelnemers verder met elkaar in gesprek kunnen gaan. We zorgen dat iedereen een badge krijgt met zijn of haar naam en de provincie van herkomst. Zo kunnen mensen gericht contact zoeken.'

Wie verzorgt dit evenement?

'NAJK doet dit samen met Rabobank, Flynth en Lianne Veenstra Agrocoaching. Daarmee hebben we alle facetten die van belang zijn bij een overname bij de kop gepakt: de financiële, fiscale en communicatieve kant. Alle Boer zoekt Boer-partners geven ook een presentatie tijdens de bijeenkomst.'

Voor wie is het café bedoeld?

'Jongeren die een agrarisch bedrijf willen overnemen, maar de mogelijkheid niet hebben en boeren die op zoek zijn naar een opvolger voor hun bedrijf. Het maakt niet uit of je je wilt oriënteren of concreet op zoek bent naar een overnamepartner. En het café is open voor geïnteresseerden uit alle agrarische sectoren.'

Waarom is dit evenement belangrijk?

'Bedrijfsovername is een speerpunt voor NAJK. Er is grote behoefte aan ontmoeting tussen opvolgers en overdragers. We krijgen wekelijks vragen van jongeren die een bedrijf willen overnemen, maar nu de mogelijkheid niet hebben.

'We merken dat er uitdagingen zijn bij een buitenfamiliaire bedrijfsovername. Dat komt deels door wet- en regelgeving. De financiële en fiscale kant zijn ook belangrijk. Maar een agrarisch bedrijf overnemen is ook een stuk emotie. Er moet een klik zijn tussen beide ondernemers. Samenwerken leidt niet altijd tot een overname of een maatschap.'

Hoe kun je meedoen?

'Deelnemers kunnen zich aanmelden op onze site NAJK.nl. Het is een besloten bijeenkomst die plaatsvindt tijdens de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen in Gorinchem.'

Wat nu als je niet aanwezig kunt zijn?

'We hebben ook een besloten Boer zoekt Boer-portal op onze website, waarop profielen staan van potentiële opvolgers en overdragers. Op deze wijze kunnen opvolgers en overdragers in contact komen met elkaar.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  31° / 18°
  0 %
 • Maandag
  30° / 16°
  5 %
 • Dinsdag
  27° / 14°
  10 %
Meer weer