Provincie+trekt+1%2C9+miljoen+uit+voor+extra+onderzoek+A8%2DA9
Nieuws
© Bert Hartman

Provincie trekt 1,9 miljoen uit voor extra onderzoek A8-A9

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland stellen 1,9 miljoen euro beschikbaar voor aanvullend onderzoek naar de verbindingsweg tussen de A8-A9. De investering vloeit voort uit coalitie-akkoord Duurzaam Doorpakken.

In de onderzoeken wordt gekeken naar het landschap, een mogelijk ondertunneling van een deel van het tracé en de leefbaarheid voor omwonenden langs de N203 bij Krommenie. Lokaal LTO Noord-bestuurder Gerland Glijnis merkt dat het nieuwe provinciebestuur meer met een open blik naar de verbindingsweg kijkt. 'De meeste leden van het college zijn vers. Voldoende reden voor LTO om ze eens uit te nodigen en bij te praten over onze kant van het verhaal.'


Naar aanleiding van dat werkbezoek proeft Glijnis dat een tracé door de Heemskerkerpolder niet meer de enige optie is. 'Het vorige college had oogkleppen op en wilde die variant hoe dan ook doorzetten. Ondanks alle weerstand, ook vanuit de kant van Uneco die de Stelling van Amsterdam als werelderfgoed wil beschermen.'

Medewerking

Dat laatste resulteerde dit voorjaar in een landschapsonderzoek, waarvoor ook de belanghebbenden in het gebied om medewerking werd gevraagd. 'Het merendeel had daar geen trek meer in, omdat op voorhand al bekend was waar de provincie destijds op afkoerste. Nu lijkt die keuze gelukkig weer open te liggen', weet Glijnis.

Weer

 • Zaterdag
  12° / 0°
  10 %
 • Zondag
  11° / 1°
  10 %
 • Maandag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer