Aansluiting+Heiloo+op+A9+nabij
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Aansluiting Heiloo op A9 nabij

Met de politieke behandeling van het Beeldkwaliteitsplan nadert de procedure voor de aansluiting van Heiloo op de snelweg A9 zijn ontknoping.

Lokaal landbouwvoorman Mart Brouwer de Koning is verheugd dat het er eindelijk van lijkt te komen. 'Er wordt al vele jaren gesproken over de afrit, diverse voorstellen zijn gesneuveld, maar nu lijken de voortekenen goed.' Brouwer de Koning is ook al raadslid in de gemeente actief, maar zegt dat er ook uit agrarisch oogpunt een acceptabel voorstel ligt. 'Met de uitvoering van een kavelruil is het behoud van de agrarische structuur in elk geval gegarandeerd.'

Wel waarschuwt de bestuurder dat de aanvullende regels voor het landbouwverkeer vlakbij de overgang over snelweg voor onoverzichtelijke situaties kan leiden. 'Het hoogteverschil tussen twee parallelwegen maakt het onnodig gevaarlijk.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  23° / 8°
  0 %
 • Dinsdag
  23° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  22° / 13°
  85 %
Meer weer