Duitse bioboeren houden kalf bij de koe

Enkele Duitse biologisch-dynamische melkveehouders die zijn aangesloten bij Demeter Heumilch Bauern willen zich onderscheiden door het kalf tot een leeftijd van vier weken bij de koe te houden.

Duitse+bioboeren+houden+kalf+bij+de+koe
© Pixabay

Deze groep van 31 melkveehouders uit de regio's Bodensee, Allgäu, Linzgau en Opper-Zwaben laat de koeien in de winterperiode melk produceren op basis van vooral hooi, in de zomerperiode krijgen de dieren vers gras. Volgens de producenten bevat hooimelk beduidend meer meervoudig onverzadigde vetzuren dan andere melk.

Sinds mei dit jaar houden de ondernemers ook hun kalveren gedurende vier weken bij de koe. Volgens de ondernemers is dit niet alleen goed voor het sociaal contact van de kalveren, ook is het natuurlijk likken en zogen goed voor koe en kalf. Daarbij kan het kalf onbeperkt drinken, stellen ze. In Nederland zijn er ook ongeveer 25 bedrijven die hun kalf bij de koe houden, tot het moment van spenen. De groep Duitse ondernemers wil de tijd dat een kalf bij de koe blijft op termijn vergroten naar drie maanden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
Meer weer