John+Deere+merkt+zorgen+boeren+over+handelsoorlog
Nieuws
© Eigen Foto

John Deere merkt zorgen boeren over handelsoorlog

De Amerikaanse fabrikant van landbouwmachines John Deere heeft last van hogere grondstofprijzen en zorgen bij klanten over importtarieven. Volgens topman Samuel Allen zijn veel boeren voorzichtiger geworden bij het inkopen van bijvoorbeeld trekkers en maaidorsers.

John Deere zette over het afgelopen kwartaal een winst in de boeken die iets lager was dan analisten in doorsnee hadden voorzien. Het aangepaste resultaat per aandeel bedroeg 1,54 dollar (zo'n 1,36 euro), waar kenners op 1,75 dollar (1,54 euro) hadden gerekend.

Het concern verwacht in het lopende boekjaar, dat eindigt in oktober, niettemin nog steeds sterke financiële resultaten te behalen. Waarschijnlijk zullen de handelszorgen binnenkort weer afnemen, denkt John Deere.

Bosbouw

Daarbij zijn machines voor de bouw en bosbouw de laatste tijd juist erg in trek. De totale omzet ging in de drie maanden tot en met december met 15 procent omhoog naar 8 miljard dollar (7,06 miljard euro).

Onder de streep resteerde een kwartaalwinst van 498 miljoen dollar (439,5 miljoen euro), waar een jaar eerder nog een verlies van 535 miljoen dollar (472,2 miljoen euro) in de boeken ging. Destijds moest John Deere een flinke last opnemen in verband met de veranderde belastingwetgeving in de Verenigde Staten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  70 %
 • Vrijdag
  13° / 1°
  40 %
 • Zaterdag
  14° / 1°
  80 %
Meer weer