FDF eist excuses van Brabantse Commissaris van de Koning

De boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF) eist in een persbericht excuses van Wim van de Donk, de Commissaris van de Koning (CvdK) in Noord-Brabant.

FDF+eist+excuses+van+Brabantse+Commissaris+van+de+Koning
© Jasper Schel

Aanleiding is een tweet van Van de Donk waarin hij de openlijke dreiging met geweld door de groepering aan het adres van CDA-statenleden sterk afwijst. In zijn tweet schrijft de Commissaris van de Koning dat Nederland 75 jaar geleden haar vrijheid, rechtsstaat en democratie heeft teruggekregen. 'Nu wordt openlijk gedreigd met geweld. Dat wijs ik categorisch af. Daarvoor is geen ruimte in Brabant en Nederland.'

'Suggestieve tweet'

FDF wil van de Commissaris van de Koning weten wat hij met 'deze suggestieve en volstrekt ongepaste' tweet bedoelt.

De Commissaris van de Koning stuurde zijn tweet uit nadat FDF dit weekend in een besloten appgroep via een poll de vraag had gesteld of CDA-statenleden in Noord-Brabant persoonlijk verantwoordelijk moeten worden gehouden voor wat sinds vrijdag 'het verraad van 25 oktober' wordt genoemd. Die dag besloot het provinciebestuur dat regelgeving uit 2017 voor de aanpak van stikstof niet wordt uitgesteld.

Lees ook: OM onderzoekt oproep Farmers Defence Force

De leden van de CDA-fractie voelden zich door de poll bedreigd. Het OM is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de vraagstelling op de Facebookpagina van FDF.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
  • Donderdag
    20° / 12°
    60 %
Meer weer