Deadline+voor+innovatieve+huisvestingssystemen+vervalt
Nieuws
© Jasper Schel

Deadline voor innovatieve huisvestingssystemen vervalt

Brabantse veehouders die een innovatief stalsysteem willen realiseren dat nu nog geen RAV-code heeft, krijgen uitstel voor de aanvraag van een omgevingsvergunning. De provinciale deadline van 1 april komt voor deze groep te vervallen.

Dat voorstel van de VVD, dat wordt ingediend met een amendement, wordt momenteel besproken in het Statendebat over het stikstofbeleid in de provincie Noord-Brabant. Als het betreffende innovatieve huisvestingssysteem niet op tijd een RAV-code heeft, dan is uitstel van realisatie tot na de gestelde deadline van 1 januari 2022 mogelijk, stelt de VVD.


'We vertrouwen erop dat deze groep ondernemers zelf goed in gaten houdt om op tijd een vergunningentraject te starten om in 2022 een stalsysteem te realiseren', licht Wilma Dirken van de VVD toe.

Eenduidig beleid

CDA-fractievoorzitter Ankie de Hoon stelde nogmaals dat er volgens het CDA eenduidig beleid komt. 'Beleidsregels moeten in alle provincies hetzelfde zijn, dus geen strengere emissieregels en deadlines voor Brabantse veehouders. In Brabant kunnen we niet langer vasthouden aan strengere regels.'


Hermen Vreugdenhil (ChristenUnie-SGP) vraagt zich af wat alle melkveehouders voor wie wel enkele emissiearme systemen beschikbaar zijn, moeten doen.

Weer

 • Donderdag
  8° / 6°
  70 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  50 %
 • Zaterdag
  5° / 1°
  70 %
Meer weer