Mark van den Oever (FDF): niet goedschiks, dan kwaadschiks

Mark van den Oever van Farmers Defence Force (FDF) sprak vrijdag harde woorden bij het inspreekmoment in de Statenzaal van provincie Noord-Brabant. 'We accepteren geen ambtelijke plannetjes. We pikken het niet meer. Niet goedschiks dan maar kwaadschiks.'

'Tot nu toe hebben we ons goed gedragen gelukkig. Maar de roep om bikkelharde acties wordt met de dag groter. Hou rekening met ons. Ik wens Provinciale Staten veel succes en hoop dat ze de Brabantse boeren niet verloochenen.'


Van den Oever was een van de zestien insprekers voorafgaand aan het beladen Statendebat vrijdagmiddag over het Brabantse veehouderijbeleid om de stikstof te reduceren. Intussen zijn er tussen de 1.200 en 1.500 trekkers gearriveerd bij het provinciehuis in Den Bosch.

'De roep om bikkelharde acties wordt met de dag groter'

Weer

 • Dinsdag
  10° / 3°
  10 %
 • Woensdag
  9° / 3°
  10 %
 • Donderdag
  10° / 8°
  25 %
Meer weer