Schouten pakt mestfraude harder aan

Mestfraude wordt voortaan harder aangepakt. Landbouwminister Carola Schouten wil niet alleen strenger en meer controleren, ze wil ook dat grotere veebedrijven hogere boetes krijgen.

Schouten+pakt+mestfraude+harder+aan
© Fotografie Twan Wiermans

Dat schrijft de minister in een brief aan de Tweede Kamer. Schouten wil dat boetes voor mestfraude mede gebaseerd worden op de omzet van het bedrijf. Daarnaast wil ze bedrijven die vaker overtredingen begaan, zwaarder beboeten.


Schouten liet de Commissie Deskundigen Meststoffenwet een advies geven over de hoogte van de bestuurlijke boetes ten opzichte van het economisch voordeel, om op die manier de afschrikwekkendheid van de boetes te beoordelen.

Boetes

De minister wil in het voorjaar met initiatieven komen om de boetes voor grote veebedrijven te verhogen. Voor de meeste boeren zijn de boetes zoals die nu bestaan echter hoog genoeg om ze te motiveren zich aan de regels te houden. Wel wil Schouten dat er strenger en vaker gaat worden gecontroleerd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 7°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  20 %
Meer weer