Celstraf voor mesthandelaar uit Lierop

Een 48-jarige mesthandelaar uit het Lierop is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Andere verdachten in de zaak zijn vrijgesproken.

Celstraf+voor+mesthandelaar+uit+Lierop
© Twan Wiermans

De rechter vond dat er voor de medeverdachten te weinig bewijs was dat ze erbij betrokken waren. De rechter is er wel van overtuigd dat de mesthandelaar sinds 2010 leiding gaf aan een organisatie die jarenlang op grote schaal fraude pleegde. Er werden bijvoorbeeld gegevens vervalst om veehouderijbedrijven van hun overschot te doen afkomen. Er werd ook geknoeid met apparatuur in de vrachtwagens. Er werden valse laad- en losmeldingen gedaan, volgsystemen werden uitgeschakeld of gemanipuleerd, is het oordeel van de rechter.

Volgens de rechter kan niet worden aangetoond dat er crimineel geld werd witgewassen. Wel werd de administratie vervalst.

In beroep

De mesthandelaar kan nog in beroep gaan. Het Openbaar Ministerie vindt dat het crimineel verdiende geld moet worden terugbetaald. Het zou gaan om zo'n 15 miljoen euro. De zaak krijgt waarschijnlijk dus nog een vervolg in hoger beroep.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 7°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  20 %
Meer weer