Brabantse mestfraudeur hoort celstraf eisen

De eigenaar van mesttransportbedrijf W. Daas uit Wintelre gaat twee jaar de cel in vanwege mestfraude. Daarnaast hoorde hij maandag een jaar voorwaardelijk tegen zich eisen.

Brabantse+mestfraudeur+hoort+celstraf+eisen
© Jörn Heller from Pixabay

De officier van justitie achtte hem schuldig aan valsheid in geschrifte en het overtreden van de meststoffenwet. Zo zou hij een half miljoen tot een miljoen kilo fosfaat hebben laten verdwijnen, meldt Omroep Brabant.

Verder zou transportbedrijf W. Daas mest op papier afvoeren. In werkelijkheid bleef die mest op het veebedrijf. Die kan vervolgens op dit eigen bedrijf worden ingezet, waardoor op de percelen meer kan worden bemest dan wettelijk is toegestaan.

Tank verzwaard

Om te kunnen frauderen had het transportbedrijf het laad- en lossysteem gemanipuleerd, zo oordeelde de officier van justitie. Ook werd het gps-systeem misleid door de tank te verzwaren met lucht. Verder zou het transportbedrijf hebben gesjoemeld met mestmonsters door de samenstelling hiervan te veranderen.

De officier van justitie eiste naast de celstraf een voorwaardelijk beroepsverbod van drie jaar en een geldboete van 79.500 euro. Het is niet de eerste keer dat tegen dit bedrijf wordt opgetreden. In november 2016 en maart 2018 waren hier politie-invallen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 7°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  20 %
Meer weer