Nog steeds onrustig in Den Bosch

Volgens bronnen op Twitter en andere media was het rond 22 uur vanavond nog steeds onrustig rond het provinciehuis in Den Bosch vanwege het boerenprotest.

Nog+steeds+onrustig+in+Den+Bosch
© Lynette Rensen

Rond 19.30 uur vanavond werd het Statendebat over milieuvriendelijke stalsystemen tijdelijk stilgelegd, meldt RTL Nieuws in een bericht.

Het ging er aanvankelijk gemoedelijk aan toe, maar rond dat tijdstip werd de situatie meer gespannen en hadden de boeren ook de laatste toegangsweg bij het provinciehuis geblokkeerd. Op het hoogtepunt van het protest waren er zo'n tweeduizend trekkers in de Brabantse hoofdstad.

Uitstel

Vanwege de blokkade had commissaris van de Koning Wim van de Donk een overleg met Mark van den Oever van Farmers Defence Force, meldt Omroep Brabant. Daarin werd verteld dat boeren die een nieuw stalsysteem willen bouwen dat er nog niet is, uitstel krijgen.

Zij hoeven dus niet voor 1 april volgend jaar een bouwvergunning aan te vragen en ook de bouw van een nieuwe stal kan daardoor iets later dan 2022 plaatsvinden. 'Dit lijkt me voor vandaag het hoogst haalbare', was de reactie van Van den Oever.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 12°
  5 %
 • Donderdag
  21° / 15°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer