Nieuwe+protestactie%3A+inbraak+in+tv%2Dprogramma
Nieuws
© Gertjan van der Wal

Nieuwe protestactie: inbraak in tv-programma

Via sociale media circuleert vanavond de aankondiging van een nieuwe protestactie van Agractie. Op zaterdagochtend 26 oktober wil de protestbeweging naar Noordwijk aan Zee om zendtijd te eisen in een tv-programma.

In een oproep op Twitter staat dat om 9 uur de meeste boeren aanwezig zijn. Het doelwit is het Hotel van Oranje. Hier wil de actiegroep inbreken in de opnamen van een landelijk tv-programma om zendtijd te eisen. De oproep is rond 22 uur verspreid.

Het zou kunnen gaan om het programma Business Class van Harry Mens dat op zondagochtend bij RTL7 wordt uitgezonden. Volgens de aankondiging wordt de actie uitgevoerd door een groot aantal boeren met trekkers en andere vervoermiddelen.

Boodschap

Agractie wil in het programma een 'eerlijke en begrijpelijke boodschap brengen over stikstof, Natura 2000-gebieden en het voorgenomen kabinetsbesluit'. Ook worden buiten het hotel het aanwezige publiek en de pers toegesproken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  14° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  15° / 9°
  10 %
Meer weer