Nieuwe protestactie: inbraak in tv-programma

Via sociale media circuleert vanavond de aankondiging van een nieuwe protestactie van Agractie. Op zaterdagochtend 26 oktober wil de protestbeweging naar Noordwijk aan Zee om zendtijd te eisen in een tv-programma.

Nieuwe+protestactie%3A+inbraak+in+tv%2Dprogramma
© Gertjan van der Wal

In een oproep op Twitter staat dat om 9 uur de meeste boeren aanwezig zijn. Het doelwit is het Hotel van Oranje. Hier wil de actiegroep inbreken in de opnamen van een landelijk tv-programma om zendtijd te eisen. De oproep is rond 22 uur verspreid.

Het zou kunnen gaan om het programma Business Class van Harry Mens dat op zondagochtend bij RTL7 wordt uitgezonden. Volgens de aankondiging wordt de actie uitgevoerd door een groot aantal boeren met trekkers en andere vervoermiddelen.

Boodschap

Agractie wil in het programma een 'eerlijke en begrijpelijke boodschap brengen over stikstof, Natura 2000-gebieden en het voorgenomen kabinetsbesluit'. Ook worden buiten het hotel het aanwezige publiek en de pers toegesproken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer