Verlengde+Komkommerweg+helpt+tuinders
Nieuws
© provincie Zuid-Holland

Verlengde Komkommerweg helpt tuinders

Pijnacker-Nootdorp is voortaan beter bereikbaar door de opening van de verlengde Komkommerweg.

Vrachtwagens van en naar het glastuinbouwgebied Pijnacker-West hoeven nu niet meer door de kernen Pijnacker en Delfgauw. Een fietstunnel is onder de aansluiting van de Komkommerweg gemaakt zodat het verkeer beter doorstroomt en de veiligheid van alle weggebruikers verbetert.

De verlengde Komkommerweg maakt een directe, snelle verbinding tussen de N470 en de Delftsestraatweg (N473). In de toekomst worden ook andere wegen op de N470 aangesloten en tegelijkertijd wordt geïnvesteerd in CO2 besparing bij wegonderhoud.

N470

Aan de N470 wordt momenteel over de volledige 17 kilometer van Delft tot aan Zoetermeer groot onderhoud uitgevoerd. Dit gebeurt 'CO2-negatief'. Het wegonderhoud bespaart en compenseert meer CO2 dan dat er vrijkomt. Daarmee is de N470 na oplevering begin 2020 de meest duurzame weg van Nederland.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  16° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  14° / 10°
  10 %
 • Zondag
  15° / 13°
  80 %
Meer weer