Agrifirm+stuurt+brandbrief+over+stikstof+naar+Schouten
Nieuws
© Google Maps

Agrifirm stuurt brandbrief over stikstof naar Schouten

De Royal Agrifirm Group heeft een brandbrief over de aanpak van de stikstofproblematiek naar minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit gestuurd.

'De brief over de aanpak stikstofproblematiek aan de Tweede Kamer roept veel vragen op en leidt tot grote onrust bij boeren, telers en de daaraan verbonden agrarische sector', schrijft algemeen directeur Dick Hordijk van Agrifirm.

Hordijk vraagt de minister duidelijkheid over het wel of niet innemen van productierechten (dier- en fosfaatrechten) bij het toepassen van externe saldering, het afromen van ammoniakruimte bij externe saldering en het niet mogen inzetten van al vergunde ammoniakruimte bij het aanvragen van nieuwe vergunningen.

Provinciale aanpak

De algemeen directeur schrijft verder in de brief aan Schouten: 'Daarnaast vragen wij u dringend om regie uit te oefenen ten aanzien van de provinciale implementatie van de hieraan verbonden regelgeving. Ten slotte onderstrepen wij het belang van breed geaccepteerde en wetenschappelijk gevalideerde metingen en modellen in dit belangrijke dossier.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
Meer weer