Pilot+landschapsbeheer+in+Noordoost%2DTwente
Nieuws
© Twan Wiermans

Pilot landschapsbeheer in Noordoost-Twente

De coöperatie Gebiedscollectief Noordoost-Twente houdt volgend jaar een pilot gericht op agrarisch natuur- en landschapsbeheer (ANLB).

De pilot is gericht op gronden die buiten de huidige ANLB-gebieden liggen. Het is de bedoeling dat deelnemers kennis kunnen maken met agrarisch natuurbeheer. Speerpunten daarbij zijn kleinschaligheid, biodiversiteit en duurzaamheid.

De pilot duurt in eerste instantie een jaar. Er is financiële steun vanuit het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling. Later deze maand vinden in Geesteren en Rossum twee informatieavonden plaats waar een toelichting wordt gegeven op de inhoud van het project, de voorwaarden, de financiële vergoedingen en het proces van intekening.

Weer

 • Dinsdag
  14° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 9°
  10 %
Meer weer