Pilot landschapsbeheer in Noordoost-Twente

De coöperatie Gebiedscollectief Noordoost-Twente houdt volgend jaar een pilot gericht op agrarisch natuur- en landschapsbeheer (ANLB).

Pilot+landschapsbeheer+in+Noordoost%2DTwente
© Twan Wiermans

De pilot is gericht op gronden die buiten de huidige ANLB-gebieden liggen. Het is de bedoeling dat deelnemers kennis kunnen maken met agrarisch natuurbeheer. Speerpunten daarbij zijn kleinschaligheid, biodiversiteit en duurzaamheid.

De pilot duurt in eerste instantie een jaar. Er is financiële steun vanuit het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling. Later deze maand vinden in Geesteren en Rossum twee informatieavonden plaats waar een toelichting wordt gegeven op de inhoud van het project, de voorwaarden, de financiële vergoedingen en het proces van intekening.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  26° / 14°
  5 %
Meer weer