Albert+van+der+Ploeg+voorzitter+Friese+collectieven
Nieuws
© Water Land en Dijken

Albert van der Ploeg voorzitter Friese collectieven

Albert van der Ploeg is de nieuwe voorzitter van Kollektivenberied Fryslân (KBF). Dat is de koepel van zeven collectieven en LTO Noord. Hij volgt daarmee Wilco de Jong op die begin dit jaar te kennen gaf te stoppen als voorzitter.

Van der Ploeg is onder meer voorzitter van vereniging Noardlike Fryske Wâlden en lid van LTO Nederland-vakgroep Schapenhouderij. Volgens de agrarisch ondernemer komen de collectieven de komende jaren weer voor een grote uitdaging te staan. 'Het Gemeenschappelijke Landbouw Beleid (GLB) zal in 2022 veranderen en gaat weer een nieuwe periode tegemoet.'

De maatschappij vraagt volgens hem de landbouw om een aantrekkelijker landschap met meer biodiversiteit en natuur te leveren. 'Dat zijn producten en diensten die de boeren naast melk en aardappelen graag willen leveren. Wij zoeken samen met marktpartijen, overheden en de samenleving naar een financiële dekking van het prijskaartje dat daaraan hangt. Door verschuivingen en bezuinigingen is dat een hele puzzel.'

Weer

 • Woensdag
  6° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  9° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  10 %
Meer weer