FloraHolland+eist+betere+CC%2Dcontainers
Nieuws
© FloraHolland

FloraHolland eist betere CC-containers

Container Centralen moet uiterlijk eind deze maand met een verbeterplan voor de CC-containers komen. Dat ultimatum heeft Royal FloraHolland aan de poolbeheerder gesteld.

Kwekers, kopers en vervoerders ondervinden de laatste tijd veel problemen met de kwaliteit van CC-containers. FloraHolland praat daarover op reguliere basis met Container Centralen en heeft in een gesprek op 1 oktober een oplossing geëist voor de problemen.

Concreet zijn er problemen met kapotte platen, instroom van illegale platen, valse slotjes en het afbreken van slotjes. FloraHolland vindt dat Container Centralen als beheerder van de pool onvoldoende haar verantwoordelijkheid neemt om te zorgen voor een kwalitatief goed product.

Maat is vol

Yme Pasma, operationeel directeur bij de bloemenveiling: 'De maat is vol. Alle ketenpartijen zijn extra kosten aan het maken voor controles op kwaliteit en echtheid. Dat is niet nodig als Container Centralen haar rol als poolmanager beter oppakt.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  23° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 14°
  70 %
 • Woensdag
  18° / 14°
  50 %
Meer weer