FloraHolland+moderniseert+locatie+Eelde
Nieuws
© FloraHolland

FloraHolland moderniseert locatie Eelde

Royal FloraHolland heeft plannen om de marktplaats Eelde te moderniseren. Het moet het veil- en logistiek centrum voor Noord-Nederland en het Noordwesten van Duitsland worden.

Om deze positie te verzekeren investeert de bloemenveiling in het veilen, klokvoorverkoop, de logistieke afhandeling en de onderliggende IT-systemen. Floriday vormt de basisinfrastructuur voor het plan. Daarmee worden ook andere vormen van handel op termijn gefaciliteerd.

Ontkoppeling

Zo wil de veiling de logistieke dienstverlening ontkoppelen van het veilsysteem (klok), waardoor distributie en aflevering gaan geschieden op basis van wensen van de klant. Tevens worden beeldveilen, klokvoorverkoop en kopen op afstand geïmplementeerd. Eelde wordt daarmee de eerste locatie van FloraHolland waar nieuwe concepten van handelen en logistiek breed worden ingevoerd.

Momenteel vindt een analyse plaats wat de impact is van de voorgenomen nieuwe werkwijze op Eelde. De haalbaarheid is afhankelijk van een goede samenwerking van kwekers en kopers met FloraHolland. 'Alleen in nauwe samenwerking kan de uitbouw van Eelde tot een moderne en complete marktplaats gerealiseerd worden', stelt een woordvoerder van de veiling. Als telers en klanten positief zijn over de veranderingen, kan de nieuwe werkwijze al medio 2020 in Eelde van kracht worden. Eind van dit jaar moet hierover duidelijkheid zijn.'

Beeldveilen

De klant/kweker-commissie van FloraHolland heeft aangegeven dat de stap om ineens op beeldveilen over te stappen een risico vormt voor de beleving rond de klok op Eelde. Met de commissie is afgesproken dat gezamenlijk wordt bekeken hoe het FloraHolland-plan voor Eelde het beste kan worden uitgevoerd. Daarbij komen allerlei varianten, zoals actuelere foto's, gebruik van live-beelden, schouwondersteuning voor het veilen en andere vormen van het fysiek tonen van producten, aan bod.

Algemeen directeur Steven van Schilfgaarde stelde eerder dit jaar dat Royal FloraHolland ambitieuze plannen heeft met de veiling in Eelde. 'We willen van Eelde een toekomstgerichte propositie maken.' Van Schilfgaarde noemde de plannen een fundamentele stap voor Eelde.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  21° / 18°
  20 %
 • Zondag
  26° / 14°
  70 %
 • Maandag
  24° / 15°
  60 %
Meer weer