FloraHolland verruimt besteltijden bij Duitse telers

Royal FloraHolland heeft met kwekers in Duitsland en transportbedrijven afspraken gemaakt om de besteltijden voor klanten tijdens de najaarspiek te verruimen.

FloraHolland+verruimt+besteltijden+bij+Duitse+telers
© FloraHolland

Van eind augustus tot eind oktober kunnen klanten bij kwekers uit Noord-Duitsland, in de regio Westerstede/Edewecht en Wiesmoor, dagelijks tot 's middags 2 uur bestellen. De telers leveren de producten de volgende dag voor 6 uur in de ochtend af op de locatie van de koper op één van de vestigingen van FloraHolland, meldt de bloemenveiling.

Twaalf kwekerijen

FloraHolland heeft in deze productiegebieden twaalf grote kwekerijen bereid gevonden aan deze besteltijdverruiming mee te doen. 'Andere kwekers kunnen ook aanhaken', aldus een woordvoerder van de veiling. Het transportbedrijf dat de logistieke service biedt, is Transpa uit Emmen.

Ook voor de Duitse productieregio in het Niederrhein-gebied heeft de bloemenveiling afspraken gemaakt. Bloemen en planten van teeltbedrijven in deze regio die voor 2 uur 's middags zijn bestelt, levert de lokale transporteur Schiffer de eerstvolgende dag tussen 6 en 8 uur 's morgens af op alle vestigingen van FloraHolland.

Maatwerk

Met de aanpassing voor de najaarspiek wil de bloemenveiling klanten meer maatwerk bieden, nu een steeds groter deel van de handel online plaatsvindt. 'Zeker op logistiek vlak is extra flexibiliteit nodig om snel te kunnen reageren en tijdig te kunnen leveren uit gebieden die verder weg van de grote marktplaatsen in West-Nederland liggen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer