Japan+vaccineert+tegen+klassieke+varkenspest
Nieuws
© Twan Wiermans

Japan vaccineert tegen klassieke varkenspest

Om verdere verspreiding van klassieke varkenspest tegen te gaan, geeft de Japanse regering groen licht om weer te vaccineren tegen het virus. Het lukt Japan niet om de uitbraken onder controle te krijgen, meldt de wereldorganisatie voor diergezondheid OID.

Vooral in het oosten van het land, een gebied met veel varkensbedrijven, doen zich regelmatig nieuwe uitbraken voor. Het Japanse ministerie van Landbouw heeft inmiddels aan fabrikanten gevraagd de productie van entstoffen tegen klassiek varkenspest op te voeren.

Japan heeft sinds september 2018 te maken met uitbraken van klassieke varkenspest. Sinds die tijd waren er uitbraken op ruim veertig bedrijven blijkt uit meldingen van de OIE. De afgelopen maand werd het virus op vijf bedrijven gevonden en moesten ruim vijfduizend varkens uit voorzorg worden geruimd.

Weer

 • Dinsdag
  19° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 13°
  50 %
 • Donderdag
  19° / 12°
  60 %
Meer weer