Gerichte onkruidbestrijding goed voor grondwater

Deelnemers van het Drentse project Grondig boeren voor Water kregen dinsdag in Dwingeloo een demonstratie gerichte onkruidbestrijding in grasland. Deze plantgerichte aanpak bespaart in de praktijk veel chemicaliën en water.

De demonstratie van een Agrifac Condor veldspuit met onkruidherkenning werd ingeleid door een presentatie door de Wageningen University & Research. Hierbij kwamen de mogelijkheden en de toekomstige uitdagingen van gerichte onkruidbestrijding aan bod. Naast behoudt van de biodiversiteit en minimale drift, blijkt uit praktijkervaringen dat er ook een besparing is van zeker 70 procent op bestrijdingsmiddelen.

Kwaliteit grondwater

Albert-Jan Bos van DLV Advies benadrukt het belang van deze ontwikkeling op het gebied van onkruidbestrijding. ‘Binnen het project Grondig boeren voor Water zijn we bezig om in de grondwaterbeschermingsgebieden van Drenthe, de kwaliteit van het grondwater te borgen. Hierbij spelen residuen van beschermingsmiddelen ook een rol. Dus als je met deze techniek daar grote positieve stappen in kunt zetten, dan is dat een goede zaak. Want we willen met elkaar minder gewasbeschermings- middelen gebruiken.’

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  24° / 15°
  30 %
 • Zaterdag
  23° / 14°
  10 %
Meer weer