Ridderzuring bestrijden met weinig chemie

Met een moderne methode van DolfijnAgri is ridderzuring in grasland effectief te bestrijden met tot 90 procent minder chemische stoffen. Dit maakt het een milieu- en diervriendelijkere oplossing.

Ridderzuring+bestrijden+met+weinig+chemie
© DolfrijnAgri

DolfijnAgri gebruikt slechts een kleine hoeveelheid van het bestrijdingsmiddel door het rechtstreeks op de planten te spuiten in plaats van volvelds bespuiten. Doordat het onkruidbeheer één of twee keer per jaar wordt uitgevoerd, komt de plant niet meer terug.

De werkwijze voor ridderzuring bestrijden ligt anders dan bij conventionele methodes. DolfijnAgri neemt het beheer hiervan volledig op zich. Het begint met een vrijblijvende afspraak waarin DolfijnAgri de percelen gaat inventariseren.

Behandelplan

Hierna maakt het bedrijf een behandelplan waarbij in het voorjaar en/of het najaar een behandeling van de gebieden met ridderzuring volgt. In het tweede jaar volgt een tweede inventarisatie om de gebieden waar opnieuw planten zijn gekomen, nogmaals te behandelen.

DolfijnAgri voert alle werkzaamheden geheel zelfstandig uit met een door henzelf ontwikkelde machine. Alle benodigdheden zijn aanwezig waardoor agrarische ondernemers er geen omkijken naar hebben. Al na het eerste jaar is te zien dat de hoeveelheid ridderzuring sterk is verminderd en na verloop van tijd is deze vrijwel volledig verdwenen.

Lastig onkruid

Ridderzuring is een veelvoorkomend en lastig onkruid dat zich vaak ontwikkelt in gras- en weiland. Ridderzuring wortelt diep en het zaad van de plant kan decennialang in de bodem overleven. Hierdoor komt het ieder jaar weer terug.

Bij de aanpak van DolfijnAgri wordt het omliggende gras rond de ridderzuring niet aangetast. Het gras kan dus blijven groeien, waardoor een hogere opbrengst mogelijk blijft en het eindproduct beter is.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
Meer weer