Lichte+omzetstijging+Veiling+Rhein%2DMaas
Nieuws
© Veiling Rhein-Maas

Lichte omzetstijging Veiling Rhein-Maas

De omzet van de Veiling Rhein-Maas is in het afgelopen jaar met 0,4 procent gestegen. Onder de streep stond er bij de Duitse veiling in Herongen aan het eind van 2017 een totale productomzet van 345 miljoen euro.

Snijbloemen vormden voor Veiling Rhein-Maas de belangrijkste productgroep met een verkoopwaarde van 148,4 miljoen euro. Tuinplanten waren goed voor 102,9 miljoen euro en de verkoop van kamerplanten vertegenwoordigde een waarde van 93,2 miljoen euro.

'Vooral de populariteit van de digitale verkoopkanalen klokvoorverkoop en Kopen-Op-Afstand en de afdeling klokservice namen toe', vertelt een woordvoerder van de veiling. De klok blijft op Veiling Rhein-Maas echter onverminderd het belangrijkste verkoopkanaal.

Beplante schalen

Roos, tulp en decogroen zijn de belangrijkste snijbloemen die in Herongen voor de klok komen. De productgroep beplante schalen was opnieuw koploper bij de kamerplanten, gevolgd door phalaenopsis en hortensia. De grootste omzetmakers bij de tuinplanten zijn calluna, viool en hydrangea.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  7° / 4°
  30 %
 • Zondag
  8° / 4°
  10 %
 • Maandag
  7° / 1°
  20 %
Meer weer