Omzet+Veiling+Rhein%2DMaas+op+niveau+vorig+jaar
Nieuws
© Veiling Rhein-Maas

Omzet Veiling Rhein-Maas op niveau vorig jaar

Veiling Rhein-Maas heeft in de eerste negen maanden van dit jaar een omzet behaald die gelijk is aan vorig jaar.

Tot oktober heeft de veiling in het Duitse Straelen-Herongen een productomzet bereikt van 272,4 miljoen euro. Dat de verkoop gelijke tred houdt met het afgelopen jaar is vooral te danken aan een goed voorjaar. De handel in het derde kwartaal liep moeizaam, meldt Veiling Rhein-Maas. Lange periodes van hitte en extreme droogte, ook in de teeltgebieden aan de Nederrijn en in Limburg, hadden een geringe aanvoer van producten tot gevolg.

'Deze ongunstige weersomstandigheden waren met name in de eerste helft van het kwartaal merkbaar bij de buitenteelten. De aangeboden aantallen bleven achter, het tijdstip van verkoop lag anders en de kwaliteit van de producten werd door het weer beïnvloed. Tegelijkertijd was er minder vraag vanuit de markt.'

Productomzet

Vanaf medio augustus verbeterde de situatie, zodat de productomzet in de laatste twee weken van augustus boven het niveau van 2017 uitkwam. De marktsituatie stabiliseerde in september, waardoor de veiling deze maand positief afsloot ten opzichte van het vorig jaar.

Het digitale verkoopkanaal klokvoorverkoop blijft zich bij Veiling Rhein-Maas positief ontwikkelen. Volgens de veiling blijft het omzetdoel van 10 miljoen euro aan het eind van dit jaar realistisch, ondanks de hitte van deze zomer. Bijna zeshonderd klanten hebben toegang tot klokverkoop, aldus een woordvoerder van Veiling Rhein-Maas. Het aandeel van kopen-op-afstand in de omzet ligt op 28 procent. Dit is iets hoger dan in 2017.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  8° / -1°
  25 %
 • Dinsdag
  9° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  9° / -1°
  10 %
Meer weer