Klokvoorverkoop+Rhein%2DMaas+maakt+sprong
Nieuws
© Rhein-Maas

Klokvoorverkoop Rhein-Maas maakt sprong

De klokvoorverkoop bij Veiling Rhein-Maas in het Duitse Herongen zit in de lift. In het eerste kwartaal van dit jaar lag de voorverkoop 66 procent boven het niveau van de vergelijkbare periode van 2017.

In het eerste kwartaal van dit jaar behaalde Veiling Rhein-Maas met klokvoorverkoop een omzet van 2,2 miljoen euro. 'Inmiddels hebben meer dan 530 klanten toegang tot klokvoorverkoop; dit zijn er bijna 100 meer dan een jaar geleden', meldt de veiling. 'Steeds meer klanten loggen dagelijks in om het aanbod te bekijken en producten te reserveren.'

De veiling startte dit jaar bij alle verkoopkanalen met een uitstekende maand januari. In vergelijking met januari 2017 werd bij snijbloemen aan de veilingklok en in de klokvoorverkoop een omzetstijging van 27,9 procent en bij klokservice van 28,6 procent behaald.

Winterweer

Het overheersende winterweer in de maanden februari en maart zorgde voor een beperkte beschikbaarheid van producten, terwijl er ook een geringere vraag was. Als gevolg daarvan werden lokale producten van het open veld (Freiland) later dan gebruikelijk op de veilingklok aangeboden.

Bij de snijbloemen was de situatie heel anders, aldus de veiling. Vergeleken met het eerste kwartaal van 2017 werd dit jaar een omzetstijging van bijna 5 procent genoteerd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  8° / 2°
  10 %
 • Maandag
  10° / 2°
  0 %
 • Dinsdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer