NAK%2Dcontroleur+gemolesteerd
Nieuws
© NAK

NAK-controleur gemolesteerd

Een controleur van de NAK is woensdag in Wouwse Plantage ernstig mishandeld tijdens het uitvoeren van zijn keuringswerkzaamheden. Hij heeft hiervan aangifte gedaan bij de politie.

De NAK meldt dat de keurmeester van aardappelpootgoed woensdag over een landbouwperceel reed toen de twee eigenaren, een vader en een zoon, van het betreffende stuk land hem benaderden. Zij sloegen na een verhitte discussie de NAK-medewerker en lieten hem gemolesteerd achter.

Het incident heeft rond 11.30 uur plaatsgevonden, staat te lezen op de website van de politie in de gemeente Roosendaal. De vermoedelijke aanleiding van de mishandeling is dat de controleur zonder toestemming over een perceel reed bij de verplaatsing tussen twee pootgoedpercelen. De keurmeester was hiervan niet op de hoogte.

De controleur was na de rake klappen zelf nog wel in staat om 112 te bellen. Een ambulance kwam vervolgens om de gewonde man naar het ziekenhuis te vervoeren. Een woordvoerder van de NAK meldt dat beide verdachten geen bekenden zijn van de keuringsdienst en ook geen klant.

Erg aangeslagen

De twee vechtersbazen zijn na het incident opgepakt en verhoord door de politie. Zij zijn inmiddels weer vrijgelaten, geeft de NAK aan. De controleur is uit het ziekenhuis ontslagen en is thuis voor verder herstel. De NAK voegt aan het bericht toe dat de eigen medewerkers erg zijn aangeslagen door de gebeurtenissen.

Zowel de controleur als de NAK hebben aangifte gedaan tegen de twee Brabantse boeren of gaan dit nog doen. De keuringsdienst staat daarnaast de eigen medewerker bij met juridische en medische hulp en advies. Alle betrokkenen wachten nu verder de resultaten van het politieonderzoek af.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 16°
  50 %
 • Maandag
  23° / 16°
  50 %
 • Dinsdag
  23° / 15°
  70 %
Meer weer