Rechter handhaaft NAK-besluit pootgoedfraude

De keuringsdienst NAK heeft een keuring op een pootaardappelbedrijf voor drie jaar opgeschort, met ingang van de partijkeuring en certificering 2019. Een verzoek van de teler om dit besluit te schorsen, is afgewezen.

Rechter+handhaaft+NAK%2Dbesluit+pootgoedfraude
© NAK

De voorzieningenrechter van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft het verzoek van de pootgoedteler afgewezen, omdat de teler ongekeurd pootgoed in de handel heeft gebracht. Het pootgoed was voorzien van valse certificaten.

De oogst 2019 moet nu elders bewerkt en gecertificeerd worden. De teler had de rechter verzocht om de oogst toch op zijn bedrijf te mogen bewerken en door de NAK te laten keuren. Maar de rechter oordeelt dat het opschorten van de keuring op het bedrijf niet onredelijk is.

• Lees meer over pootgoedfraude

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  22° / 11°
  5 %
 • Woensdag
  22° / 12°
  5 %
 • Donderdag
  20° / 15°
  20 %
Meer weer