Geen+dwangsom+opgelegd+voor+wilde+haver
Nieuws
© Eigen Foto

Geen dwangsom opgelegd voor wilde haver

Bij de NAK kwamen dit seizoen 45 meldingen van wilde haver binnen. Bij een tweede controle bleken de telers maatregelen te hebben genomen en is er daarom geen dwangsom opgelegd.

De keuringsdienst voerde de controles uit in opdracht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Op 25 juni meldde de NAK dat ze controles gingen uitvoeren op wilde haver. Dat had te maken met de voorspoedige ontwikkeling van het graan. De wilde haver blijft daarin niet achter en dat vraagt om bestrijding/ verwijdering om schade of uitzaaien te voorkomen.

Bij het aantreffen van wilde haver wordt eerst een waarschuwing gegeven. Blijkt na een hercontrole dat de wilde haver niet verwijderd is, dan stelt de NAK een rapport van bevindingen op. Op basis daarvan legt de NVWA een L(ast) O(nder) D(wangsom) op. De hoogte van de dwangsom bedraagt 500 euro per dag.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  11° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  13° / 7°
  10 %
Meer weer