Verlaging+pootgoed+stijgt+naar+13%2C3+procent
Nieuws
© Eigen Foto

Verlaging pootgoed stijgt naar 13,3 procent

Het verlagingspercentage bij de veldkeuring van pootgoed liep afgelopen week verder op naar 13,3 procent. Dat is 2,5 procent meer dan de week daarvoor, meldt keuringsdienst NAK.

Het verlagingspercentage is met 17,7 procent het hoogst op de noordelijke zandgronden en met 12,2 procent het laagst op de noordelijke kleigronden. Bacterieziek is voor ruim de helft van de gevallen (54 procent) de oorzaak van de verlaging.

Een derde (33 procent) komt door mozaïek en 13 procent door overige oorzaken. De veldkeuring verloopt voorspoedig, ondanks het droge weer, wat zijn weerslag heeft op de gewassen. De loofvernietiging komt op gang: van 3.500 hectare is het loof al vernietigd.

Weer

 • Zondag
  6° / 0°
  30 %
 • Maandag
  6° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  9° / 1°
  85 %
Meer weer