Iets+minder+pootgoed+verlaagd
Nieuws
© NAK

Iets minder pootgoed verlaagd

De veldkeuring van pootgoed door de NAK loopt op zijn einde. In totaal is van het areaal 14,8 procent verlaagd. Dat is 1 procent minder dan vorig jaar (15,8 procent).

Er is in de afgelopen week weinig verlaagd en net als de week daarvoor is van veel percelen het loof vernietigd. Van ongeveer 20.000 hectare is het loof vernietigd en er is ongeveer 50 hectare gerooid gemeld. Dit jaar is tot nu toe in totaal 2,2 procent afgekeurd, wat vergelijkbaar is met vorig jaar (2,3 procent). De belangrijkste reden voor verlaging of afkeuring blijft bacterieziekte, namelijk in 52 procent van de gevallen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  16° / 11°
  90 %
Meer weer