NAK heeft tweede pootgoedkeuring bijna afgerond

Keuringsdienst NAK heeft de tweede keuring van pootgoed voor 90 procent afgerond. Inmiddels is voor 2.873 percelen toestemming voor loofvernietiging aangevraagd.

NAK+heeft+tweede+pootgoedkeuring+bijna+afgerond
© Han Reindsen

Het verlagingspercentage is vorige week ruim 3 procent toegenomen, waarmee het totale verlagingspercentage op 10,8 procent uitkomt. Vorig jaar ging het rond deze tijd om 14,6 procent. Op de noordelijke zandgronden ligt met 12,9 procent het verlagingspercentage het hoogst en op de noordelijke kleigronden met 10 procent het laagst.


Bacterieziek is met 58 procent de belangrijkste oorzaak van de verlaging. Dit percentage ligt veel lager dan in 2018 (87 procent) en 2017 (75 procent). Dit jaar wordt in het veld regelmatig primair waargenomen. De NAK meldt dat 30 procent van de verlagingen op virus als oorzaak primair hebben.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  3° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  6° / 1°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 0°
  20 %
Meer weer