NAK+heeft+tweede+pootgoedkeuring+bijna+afgerond
Nieuws
© Han Reindsen

NAK heeft tweede pootgoedkeuring bijna afgerond

Keuringsdienst NAK heeft de tweede keuring van pootgoed voor 90 procent afgerond. Inmiddels is voor 2.873 percelen toestemming voor loofvernietiging aangevraagd.

Het verlagingspercentage is vorige week ruim 3 procent toegenomen, waarmee het totale verlagingspercentage op 10,8 procent uitkomt. Vorig jaar ging het rond deze tijd om 14,6 procent. Op de noordelijke zandgronden ligt met 12,9 procent het verlagingspercentage het hoogst en op de noordelijke kleigronden met 10 procent het laagst.


Bacterieziek is met 58 procent de belangrijkste oorzaak van de verlaging. Dit percentage ligt veel lager dan in 2018 (87 procent) en 2017 (75 procent). Dit jaar wordt in het veld regelmatig primair waargenomen. De NAK meldt dat 30 procent van de verlagingen op virus als oorzaak primair hebben.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  11° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  13° / 7°
  10 %
Meer weer