Boerenverstand zoekt beste kringloopboeren Utrecht-Oost

Wie is de beste kringloopboer van Utrecht-Oost? Adviesorganisatie Boerenverstand houdt samen met gebiedscoöperatie O-gen vanuit het project POP3 Kringlooplandbouw Utrecht-Oost van A naar Beter een verkiezing.

Boerenverstand+zoekt+beste+kringloopboeren+Utrecht%2DOost
© Fotografie Twan Wiermans

Ieder ingeschreven bedrijf wordt beoordeeld op basis van de resultaten uit de kringloopwijzer over 2018 volgens de een vaste score. Gekeken wordt naar het percentage eiwit van eigen land, het nitraatoverschot, de ammoniakuitstoot en het oppervlak blijvend grasland. Tot slot speelt ook het aandeel krachtvoer en bijproducten een rol.

Prijzen

Met de prijzen die zijn te winnen kunnen deelnemers hun kringloop op het bedrijf verder optimaliseren. De bedrijven met de meeste punten vragen we ter controle extra informatie aan te leveren, bijvoorbeeld een machtiging van Mijn Kringloopwijzer.

De eerst prijs is een consult van een projectadviseur voor ofwel voeding en strategie, ofwel bodem en bemesting, ofwel veevoeding en duurzaamheid. Tweede en derde prijs zijn een bodemanalyse, als vierde en vijfde prijs wordt een grashoogtemeter uitgereikt.

Aanmelden kan tot uiterlijk 1 september. De uitreiking vindt plaats tijdens een demonstratiebijeenkomst in september in Utrecht-Oost

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer