Toch+geen+pilot+Kringloopwijzer
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Toch geen pilot Kringloopwijzer

Voor dit jaar komt er toch geen pilot Kringloopwijzer, zoals eerder op deze site werd vermeld.

Minister Schouten stuurde vrijdagavond een brief naar de Tweede Kamer over het afschrijven van fosfaatrechten.

Afsprakenlijstje

De daarbij behorende bijlage met 'Toezeggingen Algemeen Overleg zesde actieprogramma Nitraatrichtlijn en stand van zaken mestbeleid' was echter gedateerd en al van vóór de 'I&R-crisis'. In die afsprakenlijst werd ook de pilot Kringloopwijzer aangekondigd.

Vanwege die crisis, waarbij melkveehouders massaal zouden hebben gefraudeerd, heeft Schouten de toezegging rond de pilot Kringloopwijzer ingetrokken. Inmiddels blijkt dat er geen sprake is geweest van fraude op grote schaal.

Weer

 • Dinsdag
  19° / 6°
  10 %
 • Woensdag
  21° / 8°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 7°
  10 %
Meer weer