Pakweg+vierhonderd+bedrijven+te+laat+met+Kringloopwijzer
Nieuws
© Johan Wissink

Pakweg vierhonderd bedrijven te laat met Kringloopwijzer

De Kringloopwijzer is met 15.724 digitale inzendingen door 97 procent van alle melkveehouders voor 15 mei 2018 ingevuld. De overige pakweg vierhonderd melkveebedrijven waren niet op tijd.

Deze ondernemers hebben een brief ontvangen met de mededeling dat zij binnen de, in het kwaliteitssysteem van hun zuivelonderneming gestelde hersteltermijn, alsnog aan de verplichting moeten voldoen.

Gegevens die beschikbaar zijn bij RVO (dier-, mest- en perceelgegevens), de voer- en zuivelonderneming of die beschikbaar komen via kuilanalyses, kunnen met een machtiging van de melkveehouder automatisch worden ingelezen.

Machtigingen

Ruim 90 procent van de melkveehouders heeft alle machtigingen benut bij het invullen van de Kringloopwijzer 2017. Als de Kringloopwijzer volledig is ingevuld en ingediend, wordt de zuivelonderneming hierover automatisch geïnformeerd.

Het invullen van de Kringloopwijzer gaat via de Centrale Database Kringloopwijzer. Veehouders blijven wel zelf, als eigenaar van de data, verantwoordelijk voor het machtigen van dataleveranciers en het controleren van de volledigheid en juistheid van alle invoergegevens.NZO, LTO, Nevedi en VLB blijven zich gezamenlijk inspannen om ook deze groep melkveehouders te ondersteunen bij het indienen van de Kringloopwijzer.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
 • Woensdag
  26° / 17°
  60 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
Meer weer