Een langgekoesterde en gedeelde wens

Leden die ik spreek, hebben allemaal één gedeelde wens: meer duidelijkheid. Ik durf te stellen dat de onduidelijkheid op veel dossiers het grootste zorgpunt is bij een groot deel van onze achterban. Dat houdt mij en veel andere LTO-bestuurders bezig.

Een+langgekoesterde+en+gedeelde+wens
© Maartje van Berkel

Wat deze zorgen versterkt, is dat onze regering wordt gestuurd door een Tweede Kamer die zich op veel dossiers laat beïnvloeden door emoties en de waan van de dag. Om vervolgens door de rechtspraak in Nederland nog linkser te worden ingehaald.

Met dergelijk gedraai kunnen we steeds moeilijker ondernemen. Banken willen een zekerheid voor tien jaar, niet voor vijf jaar of vaak nog minder. Regelgeving wordt continu veranderd. Tijdens de wedstrijd worden de spelregels gewijzigd. Je zou er bijna gek van worden.

Duidelijkheid, dat is wat we willen. Of het nu de stikstofproblemen, fosfaat- of de mestwetgeving betreft. De toekomst van onze sectoren en heel Nederland zou er enorm bij gebaat zijn als er knopen worden doorgehakt. Kijk alleen al eens naar de onzekerheid bij de bedrijfsopvolging door deze voortdurende onduidelijkheid.

De toekomst van onze sectoren en heel Nederland zou er enorm bij gebaat zijn als er knopen worden doorgehakt

Léon Faassen, bestuurslid LTO Nederland

Welke richting gaan we op met de nieuwe kringloopvisie? Wat betekent dit concreet voor onze toekomst? Wat gaat de sanering in de varkenshouderij betekenen? De onzekerheid over de brexit en een steeds meer verdeeld Europa tussen noord en zuid en tussen oost en west.

Dit maakt het allemaal extra onzeker en daar houden wij niet van. Wat wij willen, is duidelijkheid uit Den Haag en Brussel, zodat we kunnen handelen en niet hoeven af te wachten tot er weer een nieuwe visie verschijnt. Is het reces al afgelopen?

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 8°
  0 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  0 %
 • Zondag
  21° / 9°
  0 %
Meer weer