Nieuwe+realiteit+na+historische+verkiezingen
Column
© Maartje van Berkel

Nieuwe realiteit na historische verkiezingen

Gelukkig leven we in een democratisch land waarin we als inwoners mee mogen bepalen welke koers Nederland moet varen. Woensdag hebben ook weer miljoenen Nederlanders gebruikgemaakt van hun stemrecht.

Het waren eigenlijk verkiezingen voor de Provinciale Staten en waterschappen, de impact van deze verkiezingen zijn voor de agrarische sector enorm.

We kunnen als belangenbehartigers niet anders dan de uitslag van deze historische verkiezingen respecteren en nu de samenwerking zoeken met alle partijen. Ja, u leest het goed: álle politieke partijen. LTO Nederland sluit geen politieke partijen uit. Of het nu gaat om het CDA, GroenLinks, VVD, D66 of Forum voor Democratie. Iedereen is welkom op het boerenerf, want als agrarische sector moeten we de verbinding blijven maken.

De verbinding tussen de samenleving en onze sector zijn voor beiden onmisbaar. Ook dat is een vorm van communicatie. Aan ons als LTO de schone taak om hierin een rol te nemen, omdat dit uiteindelijk in het belang is van u als agrarisch ondernemer.

We zullen er toch samen het beste van moeten maken

Léon Faassen, bestuurslid LTO Nederland

De uitslag van de verkiezingen pakt in alle provincies anders uit. Maar feit is dat de verschuivingen in alle provincies heel groot zijn. De samenstelling in de Senaat gaat daardoor grondig wijzigen. Ik ben erg benieuwd hoe het kabinet hier vorm en inhoud aan gaat geven. De komende tijd zal wel helder worden hoe de nieuwe realiteit gestalte krijgt.

Als LTO-bestuurder steek ik in elk geval de hand uit naar álle politieke partijen, want we zullen er toch samen het beste van moeten maken. Ik blijf in elk geval positief en ga ervan uit dat u dat ook blijft.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zaterdag
  21° / 13°
  50 %
Meer weer