Export naar Golfstaten zit in de lift

De export van Nederlandse agrarische producten naar de Golfstaten had vorig jaar een waarde van 1,41 miljard euro. Dat betekende een toename van 8,5 procent in vergelijking met een jaar eerder. Dat meldt de Nederlandse landbouwraad voor de Golfstaten.

Export+naar+Golfstaten+zit+in+de+lift
© Nieuwe Oogst

Met een aandeel van 37,8 procent vormen de Verenigde Arabische Emiraten de grootste afnemer in de regio, gevolgd door Saudi-Arabië met 30,6 procent. Daarna volgen Qatar (13,2 procent) en Koeweit (10,3 procent).

De landbouwraad wijst met name op de exportmogelijkheden in Saudi-Arabië, omdat het inwoneraantal toeneemt en het land beschikt over goede logistieke mogelijkheden. Daarbij is het land voor 70 tot 80 procent van de voedselvoorziening afhankelijk van import.

Zuivelproducten

De grootste Nederlandse exportproducten naar Saudi-Arabië zijn aardappelen en aardappelproducten. Ook zuivelproducten, zaden en suiker zijn succesvolle exportproducten van Nederlandse bodem, net als groenten, fruit, verwerkte producten en cacao. Al wordt een deel van deze producten eerst in Nederland geïmporteerd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer