Rusland verlengt sancties tegen Europese Unie

Rusland heeft het verbod op de import van voedselproducten uit de Europese Unie (EU) tot eind 2020 verlengd. President Poetin heeft daarvoor maandag een decreet ondertekend.

Rusland+verlengt+sancties+tegen+Europese+Unie
© Flickr

Rusland nam in 2014 tegenmaatregelen nadat de EU en andere landen sancties hadden ingesteld in reactie op de Russische annexatie van De Krim en de rol van het land in het conflict in Oost-Oekraïne. Tijdens zijn jaarlijkse vragenronde met de Russische bevolking zei Poetin volgens The Moscow Times vorige week nog dat de wederzijdse sancties de EU het meest pijn hebben gedaan.

Rusland zou er 'slechts' 44 miljard euro erbij in zijn geschoten, terwijl de EU de afgelopen vijf jaar 210 miljard euro schade zou hebben geleden. Poetins decreet verbiedt de import van fruit, groenten, vlees- en zuivelproducten uit de Europese Unie, de Verenigde Staten, Canada, Australië en enkele andere landen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
 • Woensdag
  9° / 2°
  15 %
Meer weer