Odin%2Dleden+betalen+groter+biologisch+aanbod
Nieuws
© Twan Wiermans

Odin-leden betalen groter biologisch aanbod

Leden van de biologische voedselcoöperatie Odin hebben binnen twee dagen 550.000 euro bijeengebracht. Met de opbrengst wordt de uitbreiding van het groothandelsassortiment gefinancierd.

Het voorraadfonds werd donderdagavond 18 juli geopend en kon dankzij de grote belangstelling al zaterdagavond 20 juli worden gesloten. Vanwege een toenemende vraag van groothandelsklanten gaat Odin ruim duizend nieuwe biologische en biodynamische producten in het assortiment opnemen. Odin heeft haar 8.900 leden gevraagd een deel van de nieuwe voorraad te financieren.

'We voelen ons hierdoor super gesteund. We weten dat veel mensen achter onze idealen staan, maar we hadden niet verwacht dat we middenin de zomer zoveel support zouden krijgen', zegt Odin-directeur Merle Koomans van den Dries.

Aanmeldingen

Odin krijgt nog steeds aanmeldingen. 'Daar moeten we helaas nee tegen zeggen. Maar er komen in de toekomst ongetwijfeld weer nieuwe projecten voorbij, waarbij we de steun van onze leden, in welke vorm dan ook, goed kunnen gebruiken', zegt Koomans van den Dries.

Ledenfinanciering vormt een belangrijk onderdeel van het Odin-model. Met deze vorm van financiering kunnen leden rechtstreeks bijdragen aan een eerlijke en duurzame voedselketen, meldt het bedrijf. Daarnaast wordt de voedselcoöperatie hierdoor minder afhankelijk van banken.

Afhaalpunten

Naast 23 biologische winkels heeft Odin een groothandel, een bezorgdienst en ruim 250 afhaalpunten. Daarnaast heeft de coöperatie een eigen imkerij en boerderij. Sinds de oprichting in 1983 kopen de winkels en groothandel direct in bij biologische boeren, tuinders, bakkers, slagers, wijnboeren, pastamakers, chocolatiers en andere kwaliteitsproducenten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  7° / 4°
  30 %
 • Zondag
  8° / 4°
  10 %
 • Maandag
  7° / 1°
  20 %
Meer weer