LTO+vindt+voornemen+Boris+Johnson+zorgelijk
Nieuws
© Dirk Hol

LTO vindt voornemen Boris Johnson zorgelijk

‘Zorgelijk’, zo noemt LTO Nederland het voornemen van de nieuwe Britse premier Boris Johnson om hoe dan ook per 31 oktober uit de Europese Unie te stappen. Dat meldt de land- en tuinbouworganisatie in een reactie op een uitspraak van Johnson.

De 55-jarige Johnson is een uitgesproken voorstander van het vertrek uit de Europese Unie en heeft gezegd dat de brexit hoe dan ook op 31 oktober een feit wordt. LTO Nederland vreest dat een 'harde brexit', zonder overeenkomsten met de Europese Unie, schadelijk is voor de handelsbelangen van Nederland.


'Het Verenigd Koninkrijk is het derde exportland van de Nederlandse agrarische sector. Open grenzen zijn van vitaal belang', meldt een woordvoerder. 'LTO Nederland steunt daarom het vorig jaar opgestelde terugtrekkingsakkoord. Daarmee gaat de handel in ieder geval tot eind 2020 ongehinderd door en hebben we dus meer tijd om goede afspraken voor de toekomst te maken.'

Duidelijkheid

LTO stelt dat Nederlandse boeren en tuinders grote behoefte aan duidelijkheid hebben. 'Maar het belangrijkste is dat een eventueel vertrek van het Verenigd Koninkrijk niet tot chaos leidt', stelt de woordvoerder.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  21° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 5°
  10 %
Meer weer