Westland+huisvest+migrant+op+tuinbouwgrond
Nieuws
© Koen van Wijk

Westland huisvest migrant op tuinbouwgrond

Het Westlandse gemeentebestuur heeft dinsdag besloten dat tuinders onder voorwaarden tijdelijke huisvesting mogen realiseren op glastuinbouwgrond.

Westland gaat daarmee in op het verzoek van Glastuinbouw Westland (LTO Glaskracht) en werkgeversorganisatie VNO-NCW voor noodhuisvesting op korte termijn. Die is nodig, omdat het tekort aan bedden voor arbeidsmigranten hoog is opgelopen. In totaal zijn er in de komende jaren zeker tweeduizend bedden nodig.

De tijdelijke huisvesting is voorzien in portocabins voor de duur van twee tot drie jaar. De werknemersorganisaties moeten komen met geschikte locaties.Glastuinbouw Westland heeft uitzendbureaus verzocht om samen met hun klanten naar goede locaties te zoeken. Het betreft geen vestiging op erven, maar op grond met glastuinbouwbestemming.

Weer

 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  19° / 8°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 12°
  70 %
Meer weer