Drie+huisvestingslocaties+voor+arbeidsmigranten+Westland
Nieuws
© Michiel Elands

Drie huisvestingslocaties voor arbeidsmigranten Westland

Gemeente Westland heeft drie mogelijke huisvestingslocaties voor arbeidsmigranten aangewezen. In totaal gaat het daarbij om bijna zevenhonderd extra bedden.

De betreffende locaties zijn: Elsenbosch aan de rand van Naaldwijk en Honselersdijk, Lange Broekweg in Naaldwijk en Arckelweg in Poeldijk, waar de gemeente ook een eigendomspositie heeft. Westland is in gesprek met de initiatiefnemer van de laatstgenoemde locatie om te kijken of er mogelijkheden zijn om deze plek deels ook voor zogeheten 'spoedzoekers' in te zetten.

Wethouder Karin Zwinkels van onder meer arbeidsmigratie zegt met de nieuwe locaties invulling te willen geven aan het streven om samen met met tuinders en uitzendbureaus in totaal tweeduizend extra bedden te realiseren in Westland. 'Arbeidsmigranten leveren een belangrijke bijdrage aan de Westlandse (glastuinbouw)economie.'

Werkplekken

Tuinders, uitzendbureaus en gemeente Westland zijn van mening dat bij een duurzame glastuinbouw, huisvesting dichtbij de werkplekken hoort te liggen, stelt Zwinkels. 'Zonder goede huisvesting wordt het voor bedrijven lastig om de komende jaren nog voldoende arbeidskrachten naar Westland te halen.'

De komende tijd wordt benut door de initiatiefnemers van de locaties om het gesprek met omwonenden aan te gaan. Voor Elsenbosch is door Homeflex tegenover de woonboulevard in Naaldwijk een plan uitgewerkt voor driehonderd bedden.

Oude renbaan

Voor de oude renbaan aan de Lange Broekweg hebben de uitzendbureaus Blue groep en Jobcenter Haaglanden een plan gemaakt voor 290 bedden. Uitzendbureau Watch Out heeft voor een bestaand pand aan de Arckelweg het initiatief genomen voor een verbouwing die plaats moet bieden aan 86 bedden.

Westland heeft de bovenstaande initiatieven beoordeeld op haalbaarheid en betaalbaarheid. Direct omwonenden zijn woensdag geïnformeerd door de initiatiefnemers over de plannen.

Weer

 • Dinsdag
  20° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
Meer weer