Felle hagelbui leidt tot forse schade in Zuid-Holland

Een korte en zeer felle hagelbui leidde zaterdagmiddag tot grote schade op de Zuid-Hollandse eilanden en in de regio Rotterdam. Een aantal akkerbouwers en groentetelers is zwaar getroffen.

Felle+hagelbui+leidt+tot+forse+schade+in+Zuid%2DHolland
© Peter Vogelaar

Bij akkerbouwer Peter Vogelaar in Stad aan 't Haringvliet zijn vrijwel alle gewassen verhageld door scherpe hagelstenen tot 4 centimeter groot. Ook op zijn camping was de schade groot. Zaterdagavond werd door Hart van Nederland een reportage gemaakt over de schade op zijn bedrijf. Daar vertelde de ondernemer dat het loof van de aardappelen en de uien als door een grasmaaier vernield waren.

De hagelbuien trokken in een heel smalle strook van Zuid-West naar Noord-Oost, over het midden van Goeree-Overflakkee, de westpunt van de Hoeksche Waard via Voorne-Putten naar Rotterdam. In de Hoeksche Waard zijn naar schatting zo'n 25 boeren getroffen.

Stokjes

'Ik heb foto's gezien met percelen bonen, bieten, uien en aardappels waar alleen nog stokjes overeind stonden. Die gewassen kun je zo goed als afschrijven. Hoe ondernemers eruit komen, hangt af van hun verzekering', laat LTO Noord-bestuurder Arie Verhorst uit Westmaas weten. Bij Johan Van Beek in Zuidland (Voorne Putten) is de teelt van zoete aardappels onder plastic folie zwaar getroffen door de hagelstenen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 7°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  20 %
Meer weer