Grote+B%C3%B6rger%2Dmestscheider+bij+loonbedrijf+Gebr%2E+Verkooyen
Nieuws
© Eigen Foto

Grote Börger-mestscheider bij loonbedrijf Gebr. Verkooyen

Loon- en mestdistributiebedrijf Gebr. Verkooyen in Langeweg neemt als eerste in Nederland de grootste Börger-mestscheider in gebruik. De machine kan rundveedrijfmest, varkensdrijfmest en digestaat scheiden.

De machine is in samenwerking met Everaard Techniek uit Heijningen naar de wensen van het loonbedrijf opgebouwd. Het hart van de mobiele eenheid zijn twee Börger Bioselect RC150 HP-scheiders. De separatoren realiseren een verwerkingscapaciteit van maximaal 300 kuub per uur.

Uit ervaring is gebleken dat het belangrijk is om de separatoren afzonderlijk te voeden. Börger besturingstechnologie meet continu de capaciteitsbenutting van elke separator en varieert de voedingssnelheid per eenheid, voor een optimaal scheidingsrendement. Een draaizuigerpomp van Börger voedt de separatoren rechtstreeks zonder tussencontainer.

Stenenvanger

Om de pomp en separatoren tegen vreemde stoffen te beschermen, wordt het te scheiden product eerst door de Börger Rotorrechen gezogen. De snijeenheid verkleint de vezelbundels, terwijl vreemde stoffen er uit worden gehaald en in de stenenvanger terechtkomen. Dat garandeert een lange levensduur van de pompen en scheiders.

Een bijzonderheid van de Börger Bioselect is de toevoervijzel die dubbelwandig is. In de holle ruimte van de vijzel bouwt zich vezelachtig materiaal op, die een afdichtende borsteleenheid vormt. Dat voorkomt mechanische slijtage tussen zeef en vijzel. Deze techniek verbetert de duurzaamheid van de zeef en de vijzel. Daarnaast houdt de borstel het filteroppervlak schoon.

Drogestofgehalte

Het drogestofgehalte in de vaste fase is traploos in te stellen tussen de 18 en 38 procent. Het perskanaal blijft gesloten tot het gewenste drogestofgehalte is bereikt. Pas dan zal er een uitwerpruimte ontstaan die de vaste stof losjes uitwerpt. Gebr. Verkooyen is al jaren actief als specialist in drijfmest en andere vloeistoffen. Het werkgebied voor de mobiele mixer, centrifugescheider en schroefvijzel is Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland.

Weer

 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  10° / 2°
  10 %
Meer weer