Koeparasol Den Eelder maakt de tongen los

Duizenden likes en commentaren met een totaalbereik van meer dan 300.000 mensen. Een foto van zuivelboerderij Den Eelder in het Gelderse Well maakt een hoop los op Facebook.

Koeparasol+Den+Eelder+maakt+de+tongen+los
© Den Eelder

Op de foto zijn enkele koeien te zien onder een koeparasol die de zuivelmaker sinds kort inzet. 'Als de zon hard schijnt, is het belangrijk de koeien bescherming te kunnen bieden. Ze maken er dankbaar gebruik van', aldus de begeleidende tekst bij de foto.

Behalve veel positieve reacties leverde het ook een stroom aan negatieve berichten op. Mensen vragen zich vooral af waarom Den Eelder in plaats van een koeparasol te gebruiken de koeien niet in de schaduw van bomen laat staan. 'In totaal hebben we ruim 300.000 mensen bereikt met dit bericht', zegt een verbaasde Willem van der Schans van de zuivelboerderij.

Uitleg

Twee dagen na het eerste bericht zag Den Eelder zich door de negatieve reacties genoodzaakt een tweede bericht te publiceren waarin het zuivelbedrijf uitlegt waarom de koeparasol is geplaatst.

'Veel mensen reageren waarom koeien niet in de schaduw van bomen staan. Hieronder een aantal redenen waarom dat vaak niet kan. Als je gebruikmaakt van weidegang voor de koeien, dan laat je de koeien door het grasland rouleren. Bomen kunnen niet meebewegen, een koeparasol wel. Gras onder de bomen groeit slecht en is vaak minder smakelijk. Met een koeparasol heb je hier ook geen last van.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer