Europees+veetransportverbod+boven+30+graden
Nieuws
© Henk Riswick

Europees veetransportverbod boven 30 graden

De Europese Commissie roept lidstaten op om geen langeafstandstransporten van dieren toe te staan als de voorspelde temperaturen boven de 30 graden Celsius liggen.

Dat schrijft landbouwminister Carola Schouten deze week in een brief aan de Tweede Kamer. Dit is een aanscherping van eerdere communicatie van de Europese Commissie. De Europese transportverordening geeft niet expliciet een buitentemperatuurgrens aan voor het toestaan van transporten.

Het onderwerp komt maandag aan de orde tijdens een vergadering van de Europese ministers van landbouw en visserij. Nederland houdt tot nu toe een temperatuur van 35 graden aan. Schouten steunt het voorstel van de commissie en gaat zelf het gesprek aan met de sector.

Weer

 • Donderdag
  12° / 0°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 1°
  10 %
 • Zaterdag
  13° / 1°
  10 %
Meer weer