Flevoland sluit coalitieakkoord

Onder de noemer 'Flevoland: ruimte voor de toekomst' hebben VVD, GroenLinks, CDA, PvdA, ChristenUnie en D66 in Flevoland een coalitieakkoord voor de periode 2019-2023 gesloten.

Flevoland+sluit+coalitieakkoord
© Tienke Wouda

Het nieuwe college bestaat uit zes gedeputeerden. Cora Smelik van GroenLinks is nieuw in het college. Punten waar het college meer aandacht voor vraagt, zijn de ontwikkeling van stadslandbouw, de versterking van lokale en regionale afzetmarkten en het verminderen van de administratiedruk bij agrarisch natuurbeheer. Verder wil het meer inzetten op het promoten van streekproducten, het verkorten van de ketens richting de consument en het hergebruik van restproducten in de landbouw.

Hoewel voorzitter Arnold Michielsen van LTO Noord Flevoland meer over landbouw in het coalitieakkoord had terug willen zien, ziet hij de komende periode positief tegemoet. 'De partijen zijn zich bewust van het economisch belang van de land- en tuinbouw in Flevoland. De nieuwe periode biedt nieuwe mogelijkheden.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  18° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 7°
  10 %
 • Zaterdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer