Bruins+Slot+nieuwe+gedeputeerde+Utrecht
Nieuws
© DIRK HOL

Bruins Slot nieuwe gedeputeerde Utrecht

Hanke Bruins Slot (CDA) is de nieuwe gedeputeerde voor Landbouw, Natuur, Bodem en Water in het kersverse provinciebestuur van provincie Utrecht. Het college wordt gevormd door CDA, GroenLinks, D66, PvdA en ChristenUnie.

Bruins Slot krijgt verder ook de thema's Sport, Recreatie en Toerisme en Bestuur in haar portefeuille. Huib van Essen (GroenLinks) is kandidaat-gedeputeerde van Ruimtelijke Ontwikkeling, Omgevingsvisie, Energietransitie en Klimaat. Bruins Slot (41) was Tweede Kamerlid en deed het woordvoerderschap over sport, medisch-ethische vraagstukken en defensie. Voor haar politieke loopbaan werkte ze als militair.

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
Meer weer