Flinke ambities in coalitieakkoord Gelderland

In het provinciale coalitieakkoord 2019-2023 'Samen voor Gelderland' staan flinke ambities voor duurzame landbouw, kringlopen, biodiversiteit, klimaatadaptatie en energietransitie. De provincie wil deze doelstellingen samen met de partners oppakken.

Flinke+ambities+in+coalitieakkoord+Gelderland
© Dirk Hol

'Dat vinden wij positief. Dit zijn thema's waar we een rol in kunnen spelen en oplossingen voor hebben', reageert Ben Haarman, voorzitter van LTO Noord-regio Oost. Het zijn voor de landbouw essentiële thema's, stelt LTO Noord vast. 'De uitdaging wordt voedselproductie met herstel van biodiversiteit, landschappen en kringlopen.'

Haarman verwacht van de nieuwe Gelderse coalitie een stevig investeringsbudget om boeren te ondersteunen. 'Ik ben hier positief over, omdat dit past bij het actieplan natuurinclusieve landbouw, waar wijzelf partner in zijn. We hebben oplossingen, maar kunnen het niet alleen en niet zonder een passende beloning.'

De Gelderse coalitie bestaat uit VVD, CDA, PvdA, Groen Links en ChristenUnie.

• Bekijk het coalitieakkoord 'Samen voor Gelderland'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  7° / 4°
  70 %
 • Maandag
  9° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  8° / 5°
  20 %
Meer weer