Flinke+ambities+in+coalitieakkoord+Gelderland
Nieuws
© Dirk Hol

Flinke ambities in coalitieakkoord Gelderland

In het provinciale coalitieakkoord 2019-2023 'Samen voor Gelderland' staan flinke ambities voor duurzame landbouw, kringlopen, biodiversiteit, klimaatadaptatie en energietransitie. De provincie wil deze doelstellingen samen met de partners oppakken.

'Dat vinden wij positief. Dit zijn thema's waar we een rol in kunnen spelen en oplossingen voor hebben', reageert Ben Haarman, voorzitter van LTO Noord-regio Oost. Het zijn voor de landbouw essentiële thema's, stelt LTO Noord vast. 'De uitdaging wordt voedselproductie met herstel van biodiversiteit, landschappen en kringlopen.'

Haarman verwacht van de nieuwe Gelderse coalitie een stevig investeringsbudget om boeren te ondersteunen. 'Ik ben hier positief over, omdat dit past bij het actieplan natuurinclusieve landbouw, waar wijzelf partner in zijn. We hebben oplossingen, maar kunnen het niet alleen en niet zonder een passende beloning.'

De Gelderse coalitie bestaat uit VVD, CDA, PvdA, Groen Links en ChristenUnie.

• Bekijk het coalitieakkoord 'Samen voor Gelderland'

Weer

 • Donderdag
  17° / 5°
  10 %
 • Vrijdag
  18° / 5°
  10 %
 • Zaterdag
  22° / 8°
  10 %
Meer weer